National Maritime Museum

London-based stone specialists Szerelmey have completed a contract worth £1.5million as their contribution to the 7,300m2, £35million extension to the National Maritime Museum at Greenwich.

Szerelmey were responsible for the external hard landscaping and cladding to the new Sammy Ofer wing of the National Maritime Museum. The building went on to win a number of awards on completion including a RIBA London Award.

The natural Portland Stone cladding was designed in-house and installed by Szerelmey, allowing the rectangular panels to compliment the glazed elements in the 3m high extension. The juxtaposition of Portland stone cladding and glazing creates a very effective contemporary aesthetic.

This contemporary aesthetic continues with the large scale exterior landscaping, undertaken by Szerelmey and incorporating paving, steps and two water features using Johnsons Wellfield Crosland Hill Classic Buff Yorkstone. We carried out additional hard landscaping on the roof terrace and outside the main entrance.

Menu